۱. دایره واژگان و مهارتهایشان را افزایش میدهد
پیش از آنکه کودکان خواندن را یاد بگیرد، باید عشق به کتاب را در آنها ایجاد کنید. خواندن کتاب برای فرزندتان در سنین پایین راهی عالی برای بهبود مهارتهای ارتباطی بین او و شماست. به علاوه، با هر کتابی که برای او میخوانید، کمکش میکنید تا واژههای بیشتری یاد بگیرد و در معرض ساختارهای مختلفی از جملات، سبکهای نگارش و شیوههای بیان خویشتن قرار بگیرد.
۲. خواندن کتاب کودکان را تشنه علم و دانش میکند
کتاب خواندن برای کودک، او را در معرض انواع موضوعات، فرهنگها و ایدهها قرار میدهد. او درک میکند که دانش گستردهای در جهان وجود دارد و تشنه یادگیری و غرق شدن در موضوعات مختلف میشود.
۳. همدردی را در آنها توسعه میدهد
کودکان درک بسیار پایینی از جهان پیرامونشان دارند به این دلیل که بیتجربه هستند. اما خواندن کتاب در مورد آدمهای مختلف، به کودکان کمک میکند که هم تفاوتها را درک کنند و هم بفهمند که دیگران در چه شرایط و موقعیتهایی قرار دارند.
۴. مطالعه بهترین سرگرمی است
در دنیای امروز، فناوری برای بزرگ و کوچک تبدیل به سرگرمی شدهاست. هرچند بعضی برنامههای تلویزیونی و برخی اپلیکیشنها مفید و کاربردی هستند، اما نباید کتاب را به هیچ وجه فراموش کنیم. فرزندتان را تشویق کنید که به جای نشستن پای تلویزیون، کنار شما به کتاب مورد علاقهاش گوش بدهد. مطالعات نشان میدهند که فرزندانِ خانوادههایی که روی خواندن تاکید دارند، اهل مطالعه خواهند شد و به مرور شور و اشتیاق زیادی نسبت به مطالعه خواهند داشت.
۵. بین شما و فرزندتان پیوند نزدیکی ایجاد میکند
راههای زیادی برای ایجاد صمیمیت بین والدین و فرزندان وجود دارد، و کتاب خواندن یکی از بهترین شیوهها است. بعدها که فرزندتان بزرگتر شد، میتوانید جدا از هم یک کتاب را بخوانید و در مورد قسمتهای مختلف آن بحث و تبادل نظر کنید. کتاب خواندن را به عنوان فرصتی برای تعامل با فرزندتان به کار ببرید و جویای افکار آنها در مورد موضوعات مطرح شده در کتاب شوید.
۶. کتاب خواندن تمرینی برای مغز کودکان است
مطالعه قدرت مغزی بیشتری را در مقایسه با تماشای تلویزیون میطلبد. زمانی که فرزندان ما کتاب میخوانند، بخشهایی از مغزشان را به کار میبرند که با یکپارچگی حسی سر و کار دارد و بین کلمات و تفکر تصویری ارتباط برقرار میکند. خواندن در عین حال، تفکر انتقادی را تحریک میکند و سبب میشود که کودکان ارتباطاتی بین زندگی واقعی و کتاب ایجاد کنند و ایدههایی نسبت به داستان شکل بدهند.
۷. تمرکز را بهبود میدهد
خواندن کتاب مستلزم تمرکز و دقت است، که حتی برای کودکان نوپا مهارتهایی ضروری هستند. مطالعه به طور مرتب، باعث میشود کودکتان یاد بگیرد که ذهن و بدن خود را مدتی ساکت نگه دارد و روی کاردیگری تمرکز کند.